lördag 28 september 2013

Frågor och svar

Vi är alldeles överväldigade över responsen på City Blocks Sampler Quilts. Vi har haft fullt upp med att svara på frågor och bjuda in till flickr-gruppen. Det är långt över vad vi förväntade oss och det är verkligen jätteroligt att så många vill vara med och sy!

Vi ha fått några frågor och vi lägger dem och svaren här så att alla kan läsa dem:

Hur stora är blocken?
De är 6½ tum med sömsmån, och de blir 6 tum färdigsydda.

Hur stor blir quilten?
Om  man syr alla blocken och syr ihop dem enligt något av förslagen i boken blir den mellan 2,30 och 2,50 i kvadrat. Med andra ord ett dubbelsängstäcke.

Måste man sy alla 100 block?
Nej, man syr så många block man själv vill. I boken finns några förslag på hur man kan sy samman blocken och de förslagen är med 64, 70 och 100 block. Man behöver inte sy ett dubbelsängstäcke, det är roligt med babytäcken också!

Måste man gå med i flickr-gruppen?
Nej det måste man inte. De som har egna bloggar kan lägga upp sina foton där. Men om man inte har en egen blogg kan man lägga sina foton på flickr. Det finns också möjlighet till diskussion där så att vi kan hjälpa varandra om vi kör fast, Vi hoppas att flickr-gruppen kan bli en trevlig samlingspunkt för alla som är med och syr.

Fortsätt att ställa frågor om du har funderingar!

Vi har skickat ut inbjudningar till flickr-gruppen till alla som har anmält sig och jag hoppas att det har funkat. Om du har anmält dig och inte fått någon inbjudan, maila till ullisquiltar at gmail.com (byt ut at mot @ så blir adressen korrekt). Så skickar jag inbjudan på nytt.

Är det någon som har börjat att välja tyger? Ta gärna ett foto och lägg upp på flickr! Är du osäker på hur man gör så finns en teknik-diskussion i gruppen där vi kan hjälpa varandra.

Det var allt just nu.
Kram
Ullis


3 kommentarer:

 1. Så kul att det har blivit sådan respons. Jag har också lagt in på Rikstäckets hemsida om denna aktivitet, och hoppas att det har kommit in några via den kanalen.
  Jag kommer att sy mitt täcke i Tula Pinks tyger. Beställde en packe FQs i dag, som jag kommer att komplettera med enfärgade bomullstyger. Stoff och Stil har massor med olika nyanser.
  Detta skall bli jättekul. Väntar nu på att tygerna skall komma.
  Väl att man har annat att göra

  SvaraRadera
 2. Jeg tror jeg kommer til å bruke restetyger, blandet med enfarget. Det er kul å blande stiler. Skal bli spennende, boken gikk fra adlibris i dag, så den er nok snart her.
  Problemet er at man har alt for mange quilter som er i gang på samme tid.....

  SvaraRadera
 3. Hej Ullis, vilket är bästa sättet att skicka in sina bilder, en och en, två och två osv eller alla tio block på en bild? Jag har skickat bilder till Flickr, men de har inte publicerats.
  Kram
  Gunilla B.

  SvaraRadera